Dacă este timpul să înlocuiți acoperișul casei dvs. și vă gândiți să cumpărați acoperișuri metalice, este important să faceți cercetarea și să cântăriți avantajele și dezavantajele metalului față de alte materiale de acoperiș mai convenționale, cum ar fi țiglă, lemn și asfalt. Aici, luăm în considerare diferitele beneficii și dezavantaje ale acoperișurilor metalice, cum ar fi aluminiu, oțel și alte metale.

Este extrem de durabil. Dacă aveți acoperișul metalic instalat bine și aveți grijă de el, acesta ar trebui să dureze cât timp casa și va supraviețui cu ușurință furtunilor de vânt, zăpezii și apei de ploaie. Metalul este, de asemenea, rezistent la mucegai, foc, infestare cu insecte și putregai.

Majoritatea acoperișurilor metalice sunt incombustibile, astfel încât sunt clasificate cu clasa de incendiu clasa A, care este cea mai rezistentă. Cu toate acestea, dacă acoperișul metalic este instalat peste șindrilele din lemn, acesta va avea probabil un grad mai mic de incendiu. Garanțiile vor varia, dar multe companii vor garanta că produsele lor pentru acoperișuri metalice vor dura între 20 și 50 de ani, iar finisajele de vopsea vor avea adesea o garanție limitată de 30 de ani.

Este extrem de ușor. Acoperișurile metalice sunt ușoare, mai ales în comparație cu țiglele sau alte soiuri. Dacă aveți deja instalat materialul acoperișului existent, de multe ori acoperișurile metalice pot fi aplicate direct deasupra celuilalt material, fără a se rupe sau a adăuga suport structural suplimentar.

Este ușor de instalat și va economisi energie pe termen lung. Materialul pentru acoperiș metalic este prezentat în panouri de 25 până la 80 cm sau secțiuni cu șindrilă multiplă. Din acest motiv, este rapid și ușor de instalat. Metalul reflectă, de asemenea, căldura soarelui, deci va reduce adesea căldura în cea mai fierbinte parte a zilei. Aceasta înseamnă că probabil vă veți folosi mai puțin aerul condiționat și, în cele din urmă, veți economisi mai multă energie.