Distribuie

ACOPERISURI METALICE

Articole
ACOPERISURI METALICE

ACOPERISURI METALICE
ÎNVELITORI DE ACOPERIŞ
TABLĂ CUTATĂ – TRAPEZOIDALĂ
ÎNVELITORI FĂLŢUITE
ACCESORII DE ACOPERIŞ
DECAPAREA TABLEI
SISTEME DE JGHEABURI
PERVAZURI

www.maslen.ro

ACOPERISURI METALICE – SISTEME DE ACOPERIRE DIN TABLĂ CUTATĂ TRAPEZOIDALĂ

MASLEN s.r.o. este un producător slovac de acoperisuri metalice, ţiglă metalică şi tablă cutată – trapezoidală, produse care sunt comercializate sub marca înregistrată MASLEN. Marca înregistrată MASLEN asigură clienţilor o calitate standard a produselor achiziţionate, termene scurte de livrare şi preţuri accesibile.  Societatea dispune de linii tehnologice noi cu o calitate înaltă de prelucrare a tablelor zincate şi prevopsite.

Pentru tabla cutată – trapezoidală se folosesc şi table din oţel cu calităţi constructive mai înalte cu strat superior de aluminiu-zinc AZ 150 şi tabla zincată Z 275 şi mai mult.

PALETA DE CULORI RAL

Culorile de mai jos pentru acoperisuri metalice sunt cu titlu orientativ. Nuanţele tipărite în catalog pot diferi de cele reale. Pentru o redare mai precisă vă putem trimite mostre ale tablei.

Roşu închis, cărămiziu, roşu, maro, gri antracit, verde închis, albastru, alb, alb-gri, negru.

DEPOZITAREA ŞI MANIPULAREA

Materialul trebuie depozitat în locuri uscate şi aerisite, pe paleţi la 20 cm de pardoseală, unde trebuie exclusă acţiunea directă a razelor solare (posibilitatea apariţiei condensului pe tablă). Este interzisă depozitarea tablelor una peste alta o perioadă mai lungă de 30 de zile de la data producţiei deoarece apare riscul condensării umidităţii aerului care duce la apariţia coroziunii. În cazul depozitării pe o perioadă mai lungă de 30 de zile, trebuie detaşate benzile de tablă intercalând şipci subţiri de lemn şi paletul cu benzile de tablă trebuie ridicat într-o parte, pentru a se putea scurge condensul format.

Pentru perioade scurte materialul poate fi depozitat şi în spaţii deschise, dar paleţii cu învelitorile de acoperiş trebuie protejate de acţiunea directă a razelor solare cu o prelată opacă prin care poate circula aerul, liberă pe margini. Materialul nu are voie să fie udat de ploaie şi trebuie protejat contra pătrunderii apei prin benzile de tablă.

În cazul în care între foile  de tablă pătrunde apa, acestea  trebuie imediat detaşate pentru a se usca.

ATENŢIE !!! Tabla depozitată în spaţii deschise riscă să fie ridicată de vânt.

Dacă de la data livrării până la montaj trec mai mult de 30 de zile, reclamaţia referitoare la calitatea stratului de vopsea nu poate fi acceptată.

TABLA CUTATĂ – TRAPEZOIDALĂ 

T – 05 tavane false şi tablă de faţadă

Înălţimea profilului la acest tip de tablă cutată este de 5 mm. Cel mai des se utilizează pentru tavanele false şi tablă de faţadă. Este potrivit pentru îmbrăcarea pereţilor interiori şi exteriori, anexelor etc. În cazul îmbrăcării pereţilor exteriori, luând în considerare înălţimea profilului, se recomandă etanşarea tablelor între ele cu bandă izolatoare dublu adezivă, care se poate găsi în oferta noastră. Nu este potrivit ca învelitoare de acoperiş.

Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime produsă Greutate suprafaţă
1 240 mm 1 215 mm De la 0,5 mm

Până la 1,0 mm

De la 0,4 m

Până la 8,0 m

De la 3,4 kg/m2

Până la 8,4 kg/m2

T – 18 profil de acoperiş şi de faţadă

Înălţimea profilului la acest tip de tablă cutată este de 18 mm. Se poate folosi ca şi învelitoare de acoperiş şi pentru îmbrăcarea diferitelor faţade. Acest tip de tablă se poate folosi şi ca o soluţie ieftină pentru reconstrucţia acoperişurilor caselor de familie fără a fi nevoie să se schimbe şipcile de lemn existente.

Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime produsă Greutate suprafaţă
1 120 mm 1 078 mm De la 0,5 mm

Până la 0,65 mm

De la 0,5 m

Până la 12 m

De la 4,6 kg/m2

Până la 6,1 kg/m2

T – 35 profil de acoperiş şi de faţadă

Înălţimea profilului la acest tip de tablă cutată este de 35 mm. Este produs ca şi învelitoare de acoperiş şi profil de faţadă. Pentru acest profil dispunem şi de benzi luminatoare, care sunt la lungimi standard de 6 m. Profilul T 35 la grosimi mai mari este potrivit şi pentru crearea de cofraje pierdute pentru plansee intermediare.

Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime produsă Greutate suprafaţă
1 070 mm 1 035 mm De la 0,5 mm

Până la 1,2 mm

De la 0,5 m

Până la 12 m

De la 4,9 kg/m2

Până la 11,6 kg/m2

T – 50 profile de susţinere, construcţie

Profilul trapezoidal T 50 este primul din categoria profilelor de susţinere, de construcţie. T 50 se foloseşte şi ca profil de acoperiş mai ales la înclinaţii mai mici. Rezistenţa cutelor mai înalte la acţiunile atmosferice precum şi rezistenţa mecanică oferă acestui profil o utilizare largă în construcţii.

Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime produsă Greutate suprafaţă
1 080 mm 1 040 mm De la 0,5 mm

Până la 1,25 mm

De la 0,5 m

Până la 12 m

De la 4,8 kg/m2

Până la 11,8 kg/m2

T – 85 profil de susţinere, construcţie

Profilul trapezoidal T 85 face parte din categoria profilelor de susţinere, care se foloseşte mai ales ca element de susţinere în construcţii, pentru crearea cofrajelor pierdute pentru plansee intermediare, tavane izolate compuse, etc. T 85 este produs din materiale cu grosimea între 0.7 mm şi 1,5 mm.

Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime produsă Greutate suprafaţă
975 mm 930 mm De la 0,75 mm

Până la 1,5 mm

De la 0,5 m

Până la 12 m

De la 8,3 kg/m2

Până la 13,7 kg/m2

T – 130 profil de susţinere, construcţie

T 130 este un alt profil de susţinere. Se foloseşte în cazul în care e nevoie de o lungime mai mare a profilului. Profilul trapezoidal T 130 este produs din materiale cu o grosime între 0.7 mm şi 1.2 mm.

Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime produsă Greutate suprafaţă
930 mm De la 0,7 mm

Până la 1,2 mm

De la 0,5 m

Până la 12 m

De la 8,4 kg/m2

Până la 14,4 kg/m2

Profilele trapezoidale din oţel se produc prin laminare la rece din tablă din oţel  cu strat superior tratat:

  • tablă oţel zincată la cald Z 275
  • tablă oţel zincată la cald cu aliaj 55%, Al-Zn, AZ 150
  • tablă oţel zincată pe ambele feţe zincat la cald cu înveliş color organic SP

SUPORT TEHNIC

În cazul în care sunteţi interesaţi firma MASLEN vă poate trimite mostre ale tablei alese de dumneavoastră însoţite de lista de preţuri şi de un CD care conţine toate produsele noastre. Învelitorile de acoperiş şi tablele cutate sunt produse la măsură conform planului de montare, care este întocmit gratuit în baza documentaţiei tehnice sau a măsurătorilor reale a acoperişului. Planul de montare este întocmit în aşa fel încât resturile să fie minime, eventual nule.

TERMENELE DE LIVRARE

Termenele de livrare, pentru fiecare tip de produse se stabilesc în baza stocurilor actuale a materialului şi se confirmă la emiterea comenzii resp. la încheierea contractului de cumpărare-vânzare. Termenul de livrare începe să se scurgă odată cu achitarea avansului prestabilit sau stabilit de comun acord, resp. în cazul în care nu este stabilită obligaţia achitării avansului, începând cu ziua comenzii sau a încheierii contractului.

Montare învelitori de tablă – acoperisuri metalice

Înainte de aşezerea foilor  de învelitori, se montează accesoriile cum ar fi bordura streaşinei, paravânt inferior sau dolia. Foile  de învelitori se ridică pe acoperiş cu ajutorul unor scânduri eventual grinzi. Montarea începe de la banda de învelitoare din dreapta a cărei margine inferioară trebuie să fie paralelă cu streaşina. Se fixează de structura de lemn doar cu câteva şuruburi. În continuare se aşează benzile orizontal şi vertical conform planului de montare.

După verificarea regularităţii primelor trei benzi astfel montate, se pot fixa definitiv. Învelitoarea de tablă se fixează cu şuruburi exclusiv sub cuta orizontală, nicidecum deasupra ei. Călcatul pe tablă se poate face doar cu încălţăminte cu talpa moale şi doar în adâncitura dintre două unde, acolo unde este susţinută de şipcă. Folia protectoare de pe accesoriile acoperişului resp. a învelitorii de tablă trebuie îndepărtată imediat după montarea acestora.

Şuruburile se înşurubează cu ajutorul unei bormaşine cu cheie magnetică.

Călcatul pe tablă se poate face doar cu încălţăminte cu talpa moale şi doar în adâncitura dintre două unde, acolo unde este susţinută de şipcă.

Pentru separarea sau tăierea învelitorii de tablă este strict interzisă folosirea flexului. Se pot folosi exclusiv foarfeca manuală sau vibratoare.

În cazul folosirii aparatelor cu efect termic în vederea tăierii învelitorii de tablă, clientul nu va mai putea avea nici o pretenţie la plata garanţiei emise către producător.

Fixarea învelitorii de tablă

Învelitoarea se fixează de structura acoperişului cu ajutorul unor şuruburi autofiletante de dimensiuni 4,8 x 35 mm, cu garnitură din cauciuc special EPDM. Şuruburile trebuie înşurubate cu bormaşina cu o constantă regulare a puterii. Şurubul este bine înşurubat atunci când garnitura de EPDM „iese” de sub garnitura de metal. Consumul mediu  de şuruburi este de 6 până la 9 buc/m2. Şuruburile se situează cca la 2 cm sub cuta orizontală în adâncitură în aşa fel încât învelitoarea să fie lipită de şipcă.

Pe marginile acoperişului, invelitorile se fixează cu mai multe şuruburi, vezi desenul de mai jos. Lângă coamă este necesară fixarea învelitorii în fiecare undă inferioara. La îmbinarea benzilor de tablă se folosesc şuruburi autofiletante de mărimea 4,8 x 20 mm. În cazul suprapunerilor verticale ale învelitorii, este recomandată înşurubarea la o distanţa de cca 2 cm de la cuta orizontală în vârful undei.

Aerisire acoperisuri metalice

O importanţă deosebită la acoperisuri metalice o are aerisirea în întregime. Pe coamă se lasă o deschidere de cca 11 cm între benzile de învelitoare, peste care se aşează o bandă universală de aerisire. Astfel suprafaţa acoperişului este aerisită de către deschiderile dintre coamă şi învelitoare. Coama se fixează de învelitoare în fiecare a doua undă superioară. După fixarea învelitorii şi a coamei se trece la fixarea celorlalte accesorii, cum ar fi opritorii de zăpadă, paravânt superior etc.

Pe parcursul montajului, suprafaţa va fi curăţată de pilituri şi span, cu o perie moale.

Poate fi interesat

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Articole

Tigla metalica – Acoperis VEGA – este învelitoare de acoperiş universală, economic  rentabilă şi pentru clienţi mai puţin pretenţioşi. Cu stilul său de ţiglă clasică se încadrează u...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj invelitori acoperis

Montaj invelitori acoperis

Articole

Pregătirea pentru montaj invelitori acoperis:Înainte de monarea tablei pe acoperiș trebuie fixate penele (leațurile) conform proiectului.Distanța primului leaț de la scândura de pe capătul căpriori...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj acoperis

Montaj acoperis

Articole

Montaj acoperis VEGA – Înainte de a monta învelitoarea Vega , este necesară aranjarea şipcilor la distanţele convenite, eventual suplimentarea lor, dacă este necesar, la distanţe de 350 mm ax...

02/08/2023

Citiți mai multe
Ghid acoperisuri tabla

Ghid acoperisuri tabla

Articole

Nu orice tablă este bună pentru acoperiș. Am pregătit un ghid util în lumea acoperișurilor din tablă, care vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit acoperiș pentru construcția dvs, cu o durata lungă...

02/08/2023

Citiți mai multe