Acoperișurile metalice fac parte dintr-o cerere crescândă a consumatorilor pentru produse ecologice. Oamenii caută produse reciclate, organice și ecologice pentru a satisface multe nevoi, inclusiv alimente, îmbrăcăminte, articole de uz casnic, articole de îngrijire personală, designul casei și clădirilor și materiale de construcție. Cercetările și studiile de caz arată că utilizarea acestor articole ecologice nu este numai bună pentru individ în ceea ce privește sănătatea naturală, confortul sau economiile de energie, ci sunt și prietenoase cu mediul înconjurător.

Acoperișurile metalice se încadrează în categoria produselor ecologice din mai multe motive. Beneficiile acoperișurilor metalice care afectează proprietarul casei, inclusiv economiile de energie, longevitatea produsului și reciclabilitatea, sunt de asemenea în beneficiul pământului nostru.

Economisesti energie- un acoperiș metalic poate aduce proprietarului unei case economii de până la 25% din costurile de răcire. Acest lucru se datorează proprietăților reflectorizante și emisive ale acoperișului, care reduc căldura care pătrunde pe puntea acoperișului cu aproximativ 45%.

Longevitate- se așteaptă ca un acoperiș metalic să dureze peste 50 de ani, durată care este de 2 până la 3 ori mai mare decât un acoperiș din șindrilă asfaltată de exemplu.

Materiale reciclabile- Toate acoperișurile metalice conțin cel puțin 25% material reciclat și, la sfârșitul duratei de viață utilă, acoperișul metalic este 100% reciclabil. Comparați acest lucru cu tonele de șindrilă asfaltică și alte materiale de acoperiș care sunt eliminate în depozitele de deșeuri în fiecare an.

Acoperișurile metalice sunt „verzi” până la capăt – de la construcție, până la utilizare, până la sfârșitul vieții lor lungi. Aceste proprietăți ecologice satisfac o cerere de practici de construcții ecologice, economii la energie și design ecologic de locuințe pe care atât de mulți proprietari le caută.

Când contactati un constructor pentru construirea de case ecologice, asigurați-vă că verificați calitatea produsului pentru acoperiș. O companie specializată în acoperișuri metalice este ideală, deși este încă important să cercetăm produsul și să investigăm garanțiile disponibile, garanțiile de la companie, recenziile și mărturiile clienților.