Dacă este timpul să înlocuiți acoperișul casei dumneavoastră și vă gândiți să mergeți pe varianta țiglei metalice, este important să vă informați și să cântăriți avantajele și dezavantajele metalului față de alte materiale de acoperiș mai convenționale.

Aici luăm în considerare diferitele beneficii și dezavantaje ale acoperișului metalic, cum ar fi aluminiu, oțel și alte metale.

Este extrem de durabil. Dacă acoperișul metalic este instalat bine și întreținut, acesta ar trebui să aibă durata de viață a unei case și va supraviețui cu ușurință furtunilor de vânt, zăpezii și ploilor. De asemenea, metalul este rezistent la mucegai, foc, infestare cu insecte și putregai.

Majoritatea acoperișurilor metalice sunt incombustibile, astfel încât se încadrează în clasa de incendiu tip A, care este cea mai rezistentă. Garanțiile pot varia, însă multe companii asigură o durabilitate între 20 și 50 de ani, iar finisajele de vopsea pot avea adesea o garanție limitată de 30 de ani.

Este extrem de ușor. Acoperișurile metalice sunt ușoare, mai ales în comparație cu țiglele ceramice sau alte tipuri. Dacă aveți deja instalat materialul acoperișului existent, de multe ori acoperișurile metalice pot fi aplicate direct deasupra celuilalt material, fără a se rupe sau a adăuga suport structural suplimentar.

Este ușor de instalat și va economisi energie pe termen lung. Materialul pentru acoperiș metalic este prezentat în panouri de 25 până la 80 cm sau secțiuni cu șindrilă multiplă. Din acest motiv, este rapid și ușor de instalat. Metalul reflectă de asemenea căldura soarelui, deci va reduce adesea căldura în cea mai fierbinte parte a zilei. Aceasta înseamnă că probabil vă veți folosi mai puțin aerul condiționat și în cele din urmă, veți economisi mai multă energie.