Distribuie

Ce trebuie sa stii despre acoperisurile din tablă cutată

Articole
Ce trebuie sa stii despre acoperisurile din tablă cutată

Foile de acoperiș cutate sunt printre cele mai durabile materiale de acoperiș disponibile. Acest lucru se datorează factorului lor de formă cutată, care ajută la maximizarea rezistenței lor.

Acoperișurile  din tabla cutată câștigă popularitate în clădirile rezidențiale datorită costului redus, durabilității și aspectului unic. Procedurile simple de montare fac din acoperișurile din tabla cutata un proiect rapid și ușor de realizat.

Structurile de acoperișuri din tablă cutată sunt mai rigide decât structurile de acoperiș plat, oferind mai multă stabilitate dimensională și integritate structurală. Acoperișurile din tablă cutată sunt disponibile cel mai frecvent în variantele din aluminiu, oțel inoxidabil și acoperișurile din șindrilă de cupru. Aceste trei metale diferă prin aspect, cost și durabilitate.

Instalarea acoperișului din tablă cutată

În timp ce materialul inițial și costul de instalare al unui acoperiș din tablă cutată sunt mai mari decât șindrilele asfaltice sau alte materiale standard pentru acoperișuri, longevitatea este mult superioară – durează de două până la trei ori mai mult decât un acoperiș tipic nemetalic. În toată țara, proprietarii de case care investesc în acoperișuri din tablă  cutată obțin un ROI mediu de 85,9%. Acoperișurile din tablă cutată vă pot reduce, de asemenea, ratele de asigurare datorită rezistenței la foc in zonele care sunt vulnerabile la incendii. Costurile totale pentru o nouă înlocuire a acoperișului vor varia în funcție de câțiva factori.

Vă sugerăm întotdeauna să găsiți un constructor care să vă ajute cu o nouă instalație de acoperiș pentru a vă asigura că îl instalați corect si complet de prima dată.

Întreținerea acoperișului metalic cutat

Majoritatea produselor cutate sunt fabricate din oțel zincat. Galvanizarea este procesul de aplicare a unui strat subțire de zinc pe suprafața tablei cutate pentru a-l proteja de rugină (oxidare) și coroziune. La un moment dat, expunerea pe termen lung la elemente va deteriora finisajul de protecție și va trebui să vă acoperiți din nou acoperișul metalic. O simplă revopsire din polimer vă va restabili acoperișul din tablă cutată în condiții similare. Pentru a spăla, utilizați apă și săpun simplu – se poate folosi un furtun, dar evitați instrumentele abrazive, cum ar fi perii de sârmă care vă pot zgâria acoperișul.

Poate fi interesat

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Articole

Tigla metalica – Acoperis VEGA – este învelitoare de acoperiş universală, economic  rentabilă şi pentru clienţi mai puţin pretenţioşi. Cu stilul său de ţiglă clasică se încadrează u...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj invelitori acoperis

Montaj invelitori acoperis

Articole

Pregătirea pentru montaj invelitori acoperis:Înainte de monarea tablei pe acoperiș trebuie fixate penele (leațurile) conform proiectului.Distanța primului leaț de la scândura de pe capătul căpriori...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj acoperis

Montaj acoperis

Articole

Montaj acoperis VEGA – Înainte de a monta învelitoarea Vega , este necesară aranjarea şipcilor la distanţele convenite, eventual suplimentarea lor, dacă este necesar, la distanţe de 350 mm ax...

02/08/2023

Citiți mai multe
Ghid acoperisuri tabla

Ghid acoperisuri tabla

Articole

Nu orice tablă este bună pentru acoperiș. Am pregătit un ghid util în lumea acoperișurilor din tablă, care vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit acoperiș pentru construcția dvs, cu o durata lungă...

02/08/2023

Citiți mai multe