Distribuie

Ghid acoperisuri tabla

Articole
Ghid acoperisuri tabla

Nu orice tablă este bună pentru acoperiș. Am pregătit un ghid util în lumea acoperișurilor din tablă, care vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit acoperiș pentru construcția dvs, cu o durata lungă de viață și întreținere fără probleme.

Doar câteva elemente de construcție au același impact asupra aspectului și proprietăților clădirii ca și acoperișul. Din acest motiv, este foarte important să acordăm o atenție adecvată alegerii sale și să luăm în considerare cu atenție toate opțiunile disponibile. În același timp, acoperișul este influențat și de urbanismul zonei, iar aspectul său este adesea subordonat caracterului clădirilor din jur. Înainte de a alege un acoperiș, este important să alegeți în funcție de panta acoperișului, de designul structural al clădirii, de preț și, în sfârșit, de asemenea, după propriul gust.

Fiecare dintre materialele utilizate ca material de acoperiș are avantajele și specificul designului. Definind corect cerințele veți obține un răspuns la întrebarea care material va fi cel mai potrivit pentru construcția dvs. Ne vom concentra pe specificul alegerii unui acoperiș din tablă. Tabla ca material de acoperire a fost din ce în ce mai populară în ultimii ani, iar alegerea din acest segment a devenit tot mai răspândită. Orientarea în oferta de acoperișuri din tablă este posibil să nu fie destul de ușoară. În primul rând, să ne uităm la cum ar trebui să arate un acoperiș din tablă de înaltă calitate.

Tigla metalica, acoperis tabla

În ce constă un acoperiș de tablă? Miezul acoperișurilor din tablă este cel mai adesea foaia de oțel, care este tratată pe ambele părți cu mai multe straturi de protecție. Un strat foarte important și direct necesar pentru a asigura o durată de viață lungă a acoperișului din tablă este un strat de zinc precis, care protejează tabla de oțel de coroziune. Din păcate, grosimea galvanizării nu este cunoscută cu ochiul liber, așa că trebuie să vă bazați pe certificate și sinceritatea furnizorului atunci când alegeți acoperișul din tablă. Pe lângă galvanizare, ete necesară aplicarea unui strat de pasivare. Stratul de bază se aplică pe aceste straturi și în final stratul superior, de care depinde culoarea acoperișului de tablă. Stratul superior ar trebui să fie din nou de cea mai înaltă calitate și mai ales ușor, astfel încât acoperișul să ofere nu numai un aspect perfect, ci și o protecție suficientă împotriva influențelor exterioare. Atunci când alegeți un acoperiș de tablă este bine să țineți cont de faptul că, calitatea și finisajul acoperirii au un impact direct asupra durabilității sale și a capacității de a rezista la daune mecanice sau intemperii. Deși materialele pentru acoperișe comparabile, la un preț diferit, pot arăta la fel la prima vedere, cu finisaje slabe ale suprafeței, aspectul și proprietățile acoperișului se pot deteriora considerabil în primii ani.

Acoperis tigla metalica

În cele din urmă, acoperișul în sine este, de asemenea, foarte important. Acoperirea metalică este funcțională corect atunci când este deja pe acoperiș cu aspectul final. Când sunt așezate pe un palet și foile individuale sunt stivuite una peste alta, apa se ridică în spațiile dintre foi, ceea ce, fără a se aerisi, poate provoca deteriorarea straturilor de protecție din partea inferioară a foii și poate crea coroziune albă. Plasticul din partea de sus acționează ca o folie de seră și nu lasă apa să se evapore. Prin urmare, ambalajul acoperișului este bun pentru transport, dar pentru depozitarea pe termen lung nu este recomandat. De asemenea, foile de tablă trebuie să „respire”.

Ce tip de acoperiș de tablă va fi cel mai potrivit?

Am lămurit ce criterii ar trebui să alegem pentru un acoperiș de tablă și, de asemenea, ce aspecte de calitate nu trebuie să lipsească. Acum ne vom concentra asupra tipului de acoperiș de tablă care va fi cel mai potrivit pentru dvs. Am selectat cele mai populare materiale pentru acoperișuri din tablă cu diverse opțiuni de aplicare.

Acoperis Maslen
Dacă cerințele dvs. includ realizarea plăcilor de acoperiș din tablă cât mai aproape posibil de țigla ceramică clasica, alegerea ideală va fi Vega , care este caracterizată prin gofre transversale. Acestea sunt plăci de acoperiș care pot fi selectate în maximum 10 culori RAL diferite, incepând cu culoarea clasică a țiglei ceramice , cărămiziu sau roșu maroniu dar la fel de aspectuos puteți alege și un negru sau antracit care dau o prestanță aparte acoperișului, sau ceva mai indrazneț ,un albastru sau chiar verde.

În cele din urmă, dacă decideți un simplu acoperiș care acoperă clădiri mai mici, foișoare sau adăposturi, tabla cutată profil T-18 este alegerea ideală. Este ușor de instalat și din nou, în acest caz, puteți alege din mai multe dimensiuni și culori.Este foarte important de știut că toate modelele sunt făcute pe dimensiunile solicitate de client.

„Reguli de aur” pentru selectarea acoperișului din tablă
Deci, cum să alegeți acoperișul potrivit din tablă? Atunci când alegeți un acoperiș din tablă luați în considerare tipul de construcție, armatura acoperișului și sarcina statică a acoperișului. În același timp, atunci când alegeți un acoperiș din tablă, luați în considerare aspectul acestuia și aspectul clădirilor din jur. De asemenea, luați în considerare nevoia de accesorii pentru acoperiș, cum ar fi coamele, opritorii de zăpadă, paravănt( marginile laterale ale acoprișului), dolia. Aceste elemente sunt adesea o parte esențială a unui acoperiș bine realizat.

Accesorii tigla metalica
Nu uitați însă că acoperișul din tablă trebuie să fie de calitate nu numai în sine, ci și montat profesional și corect. Prin urmare, nu vă lăsați tentat de cel mai mic preț, ci contactați întotdeauna experții. În sfârșit, rețineți că acoperișurile din tablă de înaltă calitate și instalarea corespunzătoare a acestuia sunt esențiale pentru a vă asigura că acoperișul vă poate servi în mod fiabil timp de zeci de ani.

Poate fi interesat

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Articole

Tigla metalica – Acoperis VEGA – este învelitoare de acoperiş universală, economic  rentabilă şi pentru clienţi mai puţin pretenţioşi. Cu stilul său de ţiglă clasică se încadrează u...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj invelitori acoperis

Montaj invelitori acoperis

Articole

Pregătirea pentru montaj invelitori acoperis:Înainte de monarea tablei pe acoperiș trebuie fixate penele (leațurile) conform proiectului.Distanța primului leaț de la scândura de pe capătul căpriori...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj acoperis

Montaj acoperis

Articole

Montaj acoperis VEGA – Înainte de a monta învelitoarea Vega , este necesară aranjarea şipcilor la distanţele convenite, eventual suplimentarea lor, dacă este necesar, la distanţe de 350 mm ax...

02/08/2023

Citiți mai multe