Distribuie

TIGLA METALICA – Acoperisuri metalice

Articole
TIGLA METALICA – Acoperisuri metalice

SISTEME DE ACOPERIRE

MASLEN s.r.o. este un producător slovac de tigla metalica şi tabla cutata – trapezoidală, produse care sunt comercializate sub marca înregistrată MASLEN. Marca înregistrată MASLEN asigură clienţilor o calitate standard a produselor achiziţionate, termene scurte de livrare şi preţuri accesibile.  Societatea dispune de linii tehnologice noi cu o calitate înaltă de prelucrare a tablelor zincate şi prevopsite.

Tigla metalica este produsă conform planului de montare, care se alcătuieşte gratuit în baza documentaţiei tehnice sau a măsurătorilor reale a acoperişului. Planul de montare se întocmeşte în aşa fel, încât deşeurile să fie minime sau nule.

Materia primă din care se produce ţigla metalică este tabla zincată pe ambele feţe, cu strat de poliester de diferite culori, conform normei europene EN 10 147, calitate de construcţie S 250 GD +Z200 + strat exterior de lacoplast în sensul normei STN EN 508-1.

PALETA DE CULORI RAL

Culorile de mai jos sunt cu titlu orientativ. Nuanţele tipărite în catalog pot diferi de cele reale. Pentru o redare mai precisă vă putem trimite mostre ale tablei.

Roşu închis, cărămiziu, roşu, maro, gri antracit, verde închis, albastru, alb, alb-gri, negru.

DEPOZITAREA ŞI MANIPULAREA

Materialul  trebuie depozitat în locuri uscate şi aerisite, pe paleţi la 20 cm de pardoseală, unde trebuie exclusă acţiunea directă a razelor solare (posibilitatea apariţiei condensului pe tablă). Este interzisă depozitarea tablelor una peste alta o perioadă mai lungă de 30 de zile de la data producţiei deoarece apare riscul condensării umidităţii aerului care duce la apariţia coroziunii. În cazul depozitării pe o perioadă mai lungă de 30 de zile, trebuie detaşate benzile de tablă intercalând şipci subţiri de lemn şi paletul cu benzile de tablă trebuie ridicat într-o parte, pentru a se putea scurge condensul format.

Pentru perioade scurte, tigla metalica si tabla, poate fi depozitat şi în spaţii deschise, dar paleţii cu învelitorile de acoperiş trebuie protejate de acţiunea directă a razelor solare cu o prelată opacă prin care poate circula aerul, liberă pe margini. Materialul nu are voie să fie udat de ploaie şi trebuie protejat contra pătrunderii apei prin benzile de tablă.

În cazul în care între benzile de tablă pătrunde apa, benzile trebuie imediat detaşate pentru a se usca.

ATENŢIE !!! Tabla si tigla metalica depozitată în spaţii deschise riscă să fie ridicată de vânt.

Dacă de la data livrării până la montaj trec mai mult de 30 de zile, reclamaţia referitoare la calitatea stratului de vopsea nu poate fi acceptată.

Tigla metalica VEGA

Ţiglă metalică Lăţime totală Lăţime acoperire Grosime material Lungime totală Înclinaţie Greutate

suprafaţă

Vega 1 220 mm 1 150 mm      0,40 mm De la 0,85 m De la 12° Cca 3,5 kg/m2
Vega 1220 mm 1150 mm      0,45 mm De la 12° Cca 4,0 kg/m2
Vega 1 220 mm 1 150 mm  0,50 mm Până la 6 m De la 12° Cca 4,4 kg/m2

VEGA

Învelitoarea uşoară de acoperiş VEGA  se produce din tablă de oţel, laminată la rece, în formă simetrică cu cutare transversală. Ca formă. seamănă mult cu ţigla arsă clasică. Modulul unei ţigle este de 350 mm, înălţimea ondulei este de 19 mm şi înălţimea cutei transversale este de 20 mm. Învelitoarea de acoperiş din oţel skridplech este destinată pentru crearea suprafeţelor uşoare de acoperire la o înclinaţie a acoperişului de minim 16° cu îmbinări transversale sau la o înclinaţie a acoperişului de 12 ° fără îmbinări transversale. Distanţa dintre şipcile de lemn este de 350 mm.

Materia prima este tabla, cu o grosime nominală de0,4 – 0,5 mm, cu lungimea modulului de 350 mm şi o înălţime de 19 mm. Benzile în parte se produc până la o lungime de 6 m. Pentru producţie se foloseşte tablă cu strat ZN 200 – 275 g/m2 + pasivare + poliester cu o grosime totală de 25 microni pe faţa superioară. Pentru culorile mate 35 microni. Se produce într-o paletă largă de culori. Lăţimea materiei prime-tablei este de 1250 mm.

VEGA  – învelitoarea uşoară de acoperiş este produsă din tablă de grosime nominală de 0,4 mm, cu lungimea modulului 350 mm şi o înălţime a ondulei de 19 mm, se produc până la o lungime de 4 m. Pentru producţie se foloseşte tablă cu strat ZN 200 g/m2+pasivare+poliester cu o grosime totală de 25 de microni pe faţa superioară. Lăţimea materiei prime-tablei este de 1250 mm.

AVANTAJELE ÎNVELITORII DE ACOPERIŞ:

  • greutate redusă
  • montaj simplu şi rapid
  • şipci de lemn la distanţă de 350 mm
  • paletă largă de culori
  • preţ redus
  • protecţie anticorozivă ridicată
  • perioadă de livrare scurtă
  • producţie la măsură
  • întocmirea gratuită a planului de montare
  • durată de viaţă lungă

ACCESORII ACOPERIŞ ŞI DECUPAREA TABLELOR

Firma MASLEN se ocupă şi cu producerea accesoriilor de acoperiş. Accesoriile de acoperiş sunt produse din aceleaşi materiale şi culori ca şi învelitorile de acoperiş.

Linia tehnologică de decapare a tablei, împarte tablele cu grosime nominală de la 0,4 mm până la 0,9 mm şi lăţime de până la 1250 mm. Decuparea tablei se poate face longitudinal şi transversal. Pentru tăierea longitidinală dispune de un set de cuţite circulare, cu ajutorul cărora se pot tăia benzi de lăţime de la 80 mm. Linia oferă posibilitatea decupării tablei în diferite bucăţi, tăierea tablei în foi şi reambalarea sulurilor de tablă. Greutatea sulurilor de prelucrat este de max 6 tone. Linia este completată şi de un sistem de lipire a foliei pe tablă, care are ca efect mărirea protecţiei tablei şi produselor din tablă împotriva avarierii mecanice.

SUPORT TEHNIC

În cazul în care sunteţi interesaţi firma MASLEN vă poate trimite mostre ale tablei alese de dumneavoastră însoţite de lista de preţuri . Învelitorile de acoperiş şi tablele cutate sunt produse la măsură conform planului de montare, care este întocmit gratuit în baza documentaţiei tehnice sau a măsurătorilor reale a acoperişului. Planul de montare este întocmit în aşa fel încât resturile să fie minime, eventual nule.

TERMENELE DE LIVRARE

Termenele de livrare, pentru fiecare tip de produse se stabilesc în baza stocurilor actuale a materialului şi se confirmă la emiterea comenzii ,respectiv  la încheierea contractului de cumpărare-vânzare. Termenul de livrare începe să se scurgă odată cu achitarea avansului prestabilit sau stabilit de comun acord, respectiv  în cazul în care nu este stabilită obligaţia achitării avansului, începând cu ziua comenzii sau a încheierii contractului.

Ghid de montare a învelitorii de tablă

Pregătirile premergătoare montării

Înainte de a monta învelitorile tip tigla metalica VEGA , este necesară aranjarea şipcilor la distanţele convenite. Eventual chiar suplimentarea lor, dacă este necesar. Distanţa recomandata este de 350 mm axial. Distanţa între prima şipcă (de pe bordura streaşinei) şi a doua imediat următoare este de 260 mm  – 280 mm axial, depinzând de înclinaţia acoperişului. Distanţa dintre prima şipcă cea de pe margine – şi scândura de fronton este de 30 mm – 50 mm. În cazul în care nu folosim bordura de streaşină, este recomandat să se monteze scândura în „kant” întrucât în acest loc fixăm învelitoarea după ştanţare.

Pentru că în perioadele primăvară – toamnă umiditatea aerului permite intensificarea condensului, se recomandă folosirea unei hidroizolaţii de siguranţă – foliei membrană de contact. În cazul unui pod termoizolat întrebuinţarea acestei folii este obligatorie. Hidroizolarea de siguranţă trebuie trasă până peste bordura streaşinei. Peste această folie se fixează contraşipcile paralel pe cumpene şi după acea şipcile în sine. Atenţionăm: întâi trebuie montate cârligele de jgeaburi pe cumpene în unghiul dorit (în cazul în care nu se vor monta direct pe scândura de fronton) şi ferestrele de acoperiş după ghidul de montare livrat de către producătorul lor.

Montarea învelitorii de tablă

Înainte de aşezerea benzilor de învelitori, se montează accesoriile cum ar fi bordura streaşinei, paravânt inferior sau dolia. Benzile de învelitori se ridică pe acoperiş cu ajutorul unor scânduri eventual grinzi. Montarea începe de la banda de învelitoare din dreapta a cărei margine inferioară trebuie să fie paralelă cu streaşina. Se fixează de structura de lemn doar cu câteva şuruburi. În continuare se aşează benzile orizontal şi vertical conform planului de montare. După verificarea regularităţii primelor trei benzi astfel montate, se pot fixa definitiv. Învelitoarea de tablă se fixează cu şuruburi exclusiv sub cuta orizontală, nicidecum deasupra ei. Călcatul pe tablă se poate face doar cu încălţăminte cu talpa moale şi doar în adâncitura unde este susţinută de şipcă. Folia protectoare de pe accesoriile acoperişului resp. a învelitorii de tablă trebuie îndepărtată imediat după montarea acestora.

Şuruburile se înşurubează cu ajutorul unei bormaşine cu cheie magnetică.

Călcatul pe tablă se poate face doar cu încălţăminte cu talpa moale şi doar în adâncitura dintre două unde, acolo unde este susţinută de şipcă.

Pentru separarea sau tăierea învelitorii de tablă este strict interzisă folosirea flexului. Se pot folosi exclusiv foarfeca manuală sau vibratoare.

În cazul folosirii aparatelor cu efect termic în vederea tăierii învelitorii de tablă, clientul nu va mai putea avea nici o pretenţie la plata garanţiei emise către producător.

Fixarea învelitorii de tablă

Învelitoarea se fixează de structura acoperişului cu ajutorul unor şuruburi autofiletante de dimensiuni 4,8 x 35 mm, cu garnitură din cauciuc special EPDM. Şuruburile trebuie înşurubate cu bormaşina cu o constantă regulare a puterii. Şurubul este bine înşurubat atunci când garnitura de EPDM „iese” de sub garnitura de metal. Consumul mediu  de şuruburi este de 6 până la 9 buc/m2. Şuruburile se situează cca la 2 cm sub cuta orizontală în adâncitură în aşa fel încât învelitoarea să fie lipită de şipcă. Pe marginile acoperişului, invelitorile se fixează cu mai multe şuruburi, vezi desenul de mai jos. Lângă coamă este necesară fixarea învelitorii în fiecare undă inferioara. La îmbinarea benzilor de tablă se folosesc şuruburi autofiletante de mărimea 4,8 x 20 mm. În cazul suprapunerilor verticale ale învelitorii, este recomandată înşurubarea la o distanţa de cca 2 cm de la cuta orizontală în vârful undei.

Aerisirea acoperişului

O importanţă deosebită are aerisirea acoperişului de tigla metalica în întregime. Pe coamă se lasă o deschidere de cca 11 cm între benzile de învelitoare, peste care se aşează o bandă universală de aerisire. Astfel suprafaţa acoperişului este aerisită de către deschiderile dintre coamă şi învelitoare. Coama se fixează de învelitoare în fiecare a doua undă superioară. După fixarea învelitorii şi a coamei se trece la fixarea celorlalte accesorii, cum ar fi opritorii de zăpadă, paravânt superior etc.

Pe parcursul montajului, suprafaţa va fi curăţată de pilituri şi span, cu o perie moale.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

Poate fi interesat

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Articole

Tigla metalica – Acoperis VEGA – este învelitoare de acoperiş universală, economic  rentabilă şi pentru clienţi mai puţin pretenţioşi. Cu stilul său de ţiglă clasică se încadrează u...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj invelitori acoperis

Montaj invelitori acoperis

Articole

Pregătirea pentru montaj invelitori acoperis:Înainte de monarea tablei pe acoperiș trebuie fixate penele (leațurile) conform proiectului.Distanța primului leaț de la scândura de pe capătul căpriori...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj acoperis

Montaj acoperis

Articole

Montaj acoperis VEGA – Înainte de a monta învelitoarea Vega , este necesară aranjarea şipcilor la distanţele convenite, eventual suplimentarea lor, dacă este necesar, la distanţe de 350 mm ax...

02/08/2023

Citiți mai multe
Ghid acoperisuri tabla

Ghid acoperisuri tabla

Articole

Nu orice tablă este bună pentru acoperiș. Am pregătit un ghid util în lumea acoperișurilor din tablă, care vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit acoperiș pentru construcția dvs, cu o durata lungă...

02/08/2023

Citiți mai multe