Distribuie

Montaj acoperis

Articole
Montaj acoperis

Montaj acoperis VEGA – Înainte de a monta învelitoarea Vega , este necesară aranjarea şipcilor la distanţele convenite, eventual suplimentarea lor, dacă este necesar, la distanţe de 350 mm axial.

Distanţa între prima şipcă (de pe bordura streaşinei) şi a doua imediat următoare este de 260 mm  – 280 mm axial, depinzând de înclinaţia acoperişului. Distanţa dintre prima şipcă cea de pe margine – şi scândura de fronton este de 30 mm – 50 mm. În cazul în care nu folosim bordura de streaşină, este recomandat să se monteze scândura în „kant” întrucât în acest loc fixăm învelitoarea după ştanţare.
Pentru că în perioadele primăvară – toamnă umiditatea aerului permite intensificarea condensului, se recomandă folosirea unei hidroizolaţii de siguranţă – foliei membrană de contact. În cazul unui pod termoizolat întrebuinţarea acestei folii este obligatorie. Hidroizolarea de siguranţă trebuie trasă până peste bordura streaşinei.
Peste această folie se fixează contraşipcile paralel pe cumpene şi după acea şipcile în sine. Atenţionăm: întâi trebuie montate cârligele de jgeaburi pe cumpene în unghiul dorit (în cazul în care nu se vor monta direct pe scândura de fronton) şi ferestrele de acoperiş după ghidul de montare livrat de către producătorul lor.
Montaj tigla metalica
Montaj tigla metalica

Montarea învelitorii de tablă

Înainte de aşezerea benzilor de învelitori, se montează accesoriile cum ar fi bordura streaşinei, paravânt inferior sau dolia. Benzile de învelitori se ridică pe acoperiş cu ajutorul unor scânduri eventual grinzi.

Montarea acoperisului începe de la banda de învelitoare din dreapta a cărei margine inferioară trebuie să fie paralelă cu streaşina. Se fixează de structura de lemn doar cu câteva şuruburi. În continuare se aşează benzile orizontal şi vertical conform planului de montare. După verificarea regularităţii primelor trei benzi astfel montate, se pot fixa definitiv.

Învelitoarea de tablă se fixează cu şuruburi exclusiv sub cuta orizontală, nicidecum deasupra ei. Călcatul pe tablă se poate face doar cu încălţăminte cu talpa moale şi doar în adâncitura dintre două unde, acolo unde este susţinută de şipcă. Folia protectoare de pe accesoriile acoperişului resp. a învelitorii de tablă trebuie îndepărtată imediat după montarea acestora.

Şuruburile se înşurubează cu ajutorul unei bormaşine cu cheie magnetică.

Călcatul pe tablă se poate face doar cu încălţăminte cu talpa moale şi doar în adâncitura dintre două unde, acolo unde este susţinută de şipcă.Montare acoperis tigla metalica

Pentru separarea sau tăierea învelitorii de tablă este strict interzisă folosirea flexului. Se pot folosi exclusiv foarfeca manuală sau vibratoare.

În cazul folosirii aparatelor cu efect termic în vederea tăierii învelitorii de tablă, clientul nu va mai putea avea nici o pretenţie la plata garanţiei emise către producător.

 

Montaj acoperis – Fixarea învelitorii de tablă

Învelitoarea se fixează de structura acoperişului cu ajutorul unor şuruburi autofiletante de dimensiuni 4,8 x 35 mm, cu garnitură din cauciuc special EPDM. Şuruburile trebuie înşurubate cu bormaşina cu o constantă regulare a puterii. Şurubul este bine înşurubat atunci când garnitura de EPDM „iese” de sub garnitura de metal. Consumul mediu  de şuruburi este de 6 până la 9 buc/m2. Şuruburile se situează cca la 2 cm sub cuta orizontală în adâncitură în aşa fel încât învelitoarea să fie lipită de şipcă. Pe marginile acoperişului, invelitorile se fixează cu mai multe şuruburi, vezi desenul de mai jos. Lângă coamă este necesară fixarea învelitorii în fiecare undă inferioara. La îmbinarea benzilor de tablă se folosesc şuruburi autofiletante de mărimea 4,8 x 20 mm. În cazul suprapunerilor verticale ale învelitorii, este recomandată înşurubarea la o distanţa de cca 2 cm de la cuta orizontală în vârful undei.

Montaj acoperis – Aerisirea acoperişului

O importanţă deosebită are aerisirea acoperişului în întregime. Pe coamă se lasă o deschidere de cca 11 cm între benzile de învelitoare, peste care se aşează o bandă universală de aerisire. Astfel suprafaţa acoperişului este aerisită de către deschiderile dintre coamă şi învelitoare. Coama se fixează de învelitoare în fiecare a doua undă superioară. După fixarea învelitorii şi a coamei se trece la fixarea celorlalte accesorii, cum ar fi opritorii de zăpadă, paravânt superior etc.

Pe parcursul montajului, suprafaţa va fi curăţată de pilituri şi span, cu o perie moale.
Tigla metalica, acoperis metalic, acoperis hale

Maslen - Tabla cutata si tigla metalica

Pentru orice detalii legate de produsele noastre din tabla cutata, tigla metalica, sisteme pluviale si jgheaburi, folie anticondens, profile transparente nu ezitati sa ne contactati.

Poate fi interesat

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Tigla metalica – Acoperis VEGA

Articole

Tigla metalica – Acoperis VEGA – este învelitoare de acoperiş universală, economic  rentabilă şi pentru clienţi mai puţin pretenţioşi. Cu stilul său de ţiglă clasică se încadrează u...

02/08/2023

Citiți mai multe
Montaj invelitori acoperis

Montaj invelitori acoperis

Articole

Pregătirea pentru montaj invelitori acoperis:Înainte de monarea tablei pe acoperiș trebuie fixate penele (leațurile) conform proiectului.Distanța primului leaț de la scândura de pe capătul căpriori...

02/08/2023

Citiți mai multe
Ghid acoperisuri tabla

Ghid acoperisuri tabla

Articole

Nu orice tablă este bună pentru acoperiș. Am pregătit un ghid util în lumea acoperișurilor din tablă, care vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit acoperiș pentru construcția dvs, cu o durata lungă...

02/08/2023

Citiți mai multe