Montaj invelitori tabla

Pregătirea pentru montaj invelitori acoperis:
Înainte de monarea tablei pe acoperiș trebuie fixate penele (leațurile) conform proiectului.
Distanța primului leaț de la scândura de pe capătul căpriorilor este de 30 – 50 mm. În cazul, în care nu se folosește șortul de streașină, coala de tablă cutată trebuie montată astfel, încât capătul ei să ajungă deasupra mijlocului jghebului de ploaie. Din cauza condensului, care se formează pe tablă este necesar să asigurăm hidroizolarea prin montarea foliei sub învelitoarea de tablă. În cazul acoperișului izolat termic, folia este obligatorie. Folia hidroizolantă trebuie adusă până pe șortul de streașină, sau până în jgheab. Folia se fixează cu contraleațuri bătute de-a lungul căpriorilor, peste care se lețuiește pentru învelitoare. Cârligele pentru jgheaburi trebuie montate primele pe căpriori, dacă nu se folosesc cârlige cu prindere pe scăndură, la fel și ferestrele de acoperiș, conform instrucțiunilor producătorului, pe urmă se montează folia.

 

Montaj invelitori acoperis:
Înainte de montarea colilor de învelitoare, trebuie fixate accesoriile cum sunt șortul de streașină, paravânt inferior și dolia. Colile de învelitoare le tragem câte una pe acoperiș pe leațuri sau grinzi de lemn, proptite de margimea acoperișului. Montajul începe din colțul din dreapta rândul de jos, muchia de jos trebuie să fie paralelă cu jgheabul.Prima tablă se fixează de construcție cu câteva șuruburi. Se continuă montajul celorlalte coli de tablă conform planului de montaj. După montarea a trei coli și verificarea dacă sunt așezate corect, se pot fixa definitiv toate trei colile și se continuă montajul învelitorii. Tabla se fixează cu șuruburi doar în locurile care ”culcă” pe leaț niciodadă nu pe vârful cutei. Pe acoperișul din tablă se umblă exclusiv cu încălțăminte având talpa moale. Se calcă între cute, în locuri deasupra leațului. Folia protectoare trebuie dezlipită de pe accesorii, respectiv învelitoare imediat după montare.

 
Fixarea învelitorii din tablă:
Învelitoarea se fixează cu șuruburi autoforante, de 4,8 x 35 mm, cu garnitură de cuaciuc special EPDM. Șuruburile se strâng cu mașina de înșurubat electrică cu momentul de forță reglabil. Șurubul este bine fixat, dacă garnitura din cauciuc depășește marginea șaibei pe toată circumferinșa. Norma medie de consum este de 6 – 9 buc/m2.
 
Șuruburile se fixează între cute, în partea tablei care ”culcă” pe leaț. Pe marginile acoperișului șuruburile se pun mai des . La coamă, tabla se fixează între fiecare două cute . Pentru fixarea tablei la suprapuneri se folosesc șuruburi scurte, 4,8 x 20 mm.

Aerisirea acoperișului:
 
Este foarte importantă o bună aerisire a acoperișului ca întreg. La coamă se lasă o fantă de cca 11 cm între tabla de pe cele două laturi ale acoperișului, pe care o acoperim cu banda de aerisire coamă. Astfel, acoperișul este aerisit prin spațiile deschise dintre învelitoare și coamă. Coama este fixată de învelitoare cu șurub în fiecare a doua cută, pe ambele laturi. După fixarea învelitorii și a coamei, se trece la montarea celorlalte accesorii – opritori de zăpadă, paravânt superior și altele. În timpul fixării tablei este necesar să îndepărtăm de pe acoperiș cu o pensulă moale pilitura rezultată din înșurubare.
Maslen - Tabla cutata si tigla metalica

Pentru orice detalii legate de produsele noastre din tabla cutata, tigla metalica, sisteme pluviale si jgheaburi, folie anticondens, profile transparente nu ezitati sa ne contactati.